ARTIST STATEMENT  -  WERELD REIZEN

 

Denise's werk weerspiegelt haar liefde voor fotografie, schilderen en reizen die samen komt in een grafische pseudo-realiteit van het dagelijks leven, gefilterd door haar eigen grillige, creatieve lens. Haar taferelen zijn bruisende pastiches bestaande uit architectonische elementen en de alledaagse stedelijke dingen, gerangschikt in ongebruikelijke hoeken, onregelmatige schaal en niet per difinitie in hun werkelijke configuratie. Haar stadsgezichten, die geïnspireerd zijn door haar talloose en veelvuldige reizen, zijn herkenbaar doch surrealistisch. 

Haar creatieve proces bestaat uit digitale foto manipulatie, transfers, acryl fotomontage, acryl verf / mediums, en andere innovatieve technieken. Werkend op verschillende formaten, creëert Denise panelen die grafische, eigentijds en toch op een of andere manier nostalgisch zijn. Vaak zijn haar stukken zwart/wit met minimalistische kleuraccenten, hoewel sommige een overvloed aan kleur bevatten. Haar beeldtaal is altijd uniek en authentiek. 

Denise's huidige reeks van stadsgezichten, getiteld ‘Traveling the World’, is een hommage aan een aantal van haar favoriete plaatsen en bestaat voornamelijk uit stadsgezichten die overvloeien met alles wat het stedelijke leven te bieden heeft. Gebouwen, auto's, mensen, dieren, luchten, gazons, parken, kraampjes, verkeersborden, taxi's, elektrisiteits palen en draden, straten en havens strijden om onze aandacht als we Denise's unieke universum bekijken. 

Door vele foto’s samen te voegen in een afbeelding, biedt Denise een unieke indruk van de steden die ze bezocht heeft tijdens haar reizen. Zij legt het stedelijke landschap vast zoals alleen een reiziger dat kan, met aandacht voor de vaak alledaagse, maar toch essentiële elementen die deel uitmaken van het levende en evoluerende ecosysteem van een stad. 

We kunnen Denise’s werk voor een zeer lange tijd bekijken en nog steeds nieuwe dingen ontdekken.